
Garance doručení
nepoškozeného zboží

Dárek zdarma
k objednávce nad 1 tis. Kč

Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem někdy označované jako vymrazení nebo sublimační sušení. Následný produkt je téměř identický s původní surovinou. Zachovává si barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a téměř identickou velikost. Je ideální složkou do müsli, kaší, jogurtů, sorbetů, a smoothies. Dále se konzumuje přímo jako křupavý snack výrazné ovocné chuti. Výborné využití má i pro další kulinářské speciality.
Vše začíná u čerstvého ovoce. K výrobě 1 kg mrazem sušeného ovoce je třeba zpracovat 7-10 kg čerstvého ovoce. To je nakrájeno na požadovaný tvar a je prudce zmraženo na teplotu až - 60 °C. Díky tomu se zachová přirozená struktura. Poté se ovoce umístí do sušárny, ve které je udržován nízký tlak (610 Pa). Voda tak ze zmraženého ovoce sublimuje, tzn. přechází z pevné fáze (ledu) přímo do fáze plynné (vodní páry). Oproti sušení teplem, si mrazem sušené ovoce v maximální míře zachová nejen svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).
Složení
mrazem sušené plátky broskví.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: 1451 kJ / 351 kcal
tuky: 0,8 g
nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
sacharidy: 67,9 g
cukry: 61,1 g
bílkoviny: 5,8 g
sůl: 0,02 g
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Země původu
Německo.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Sušené plody |
|---|---|
| EAN: | 8594178051022 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
